19 листопада 2014 р. на факультеті туризму, готельної і ресторанної справи ЛІЕТ відбулася студентська науково-практична конференція на тему «Харчування як вагомий чинник оздоровлення та лікування населення».
З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор інституту, д.е.н., професор Бочан І.О., який побажав плідної роботи учасникам конференції, наголошуючи на важливості наукових досліджень, володінні іноземними мовами та інформаційними технологіями для набуття профільно-професійних компетенцій фахівцями, що надаватимуть послуги якісного харчування туристів. Рекомендовано студентам, які підготували найкращі наукові розробки, впроваджувати їх у виробництво та навчальний процес, брати участь у Всеукраїнських та Міжнародних конференціях, готувати статті до фахових наукових видань.
Метою проведення конференції було розглянути та обговорити сучасні напрямки забезпечення здорового харчування туристів із використанням новітніх технологій оздоровчого харчування, проблеми розвитку та вдосконалення технологій продукції функціонального призначення; набути практичного досвіду наукової роботи та фахових компетенцій, у т.ч. вільного володіння іноземними мовами.
До участі в конференції свої наукові здобутки представили 28 студентів від першого до п’ятого курсів, що навчаються за спеціалізацією "Технологія оздоровчого та профілактичного харчування". Підготовлено 8 усних доповідей та 20 стендових. Роботу студентів координували наукові керівники доц. Шах А.Є. та доц. Івашків Л.Я.
Доповіді студентів присвячувались проблемам забезпечення якісного харчування туристів завдяки використанню інноваційних технологій оздоровчого харчування. Зокрема, висвітлювалися питання корисних властивостей мінеральних вод та їх використання у санаторно-курортних закладах для лікування туристів; інноваційні технології харчової продукції функціонального призначення; технології та способи заварювання кави, її шкода та користь у харчуванні людини; використання природних фізіологічно-функціональних продуктів у оздоровчому харчуванні туристів та їх біологічна цінність тощо. Усі без виключення доповіді викликали високу цікавість як студентської аудиторії, так і членів журі. Доповідачам було поставлено низка запитань.
Слід відзначити, що в рамках конференції проведено ділову гру для закріплення навичок володіння іноземними мовами. Для цього студенти ставили запитання доповідачам на різних мовах (англійській, польській, німецькій, італійський), які вони вивчають протягом навчання у Львівському інституті економіки та туризму.
За певними аспектами доповідей виникли тривалі дискусії. Також, значне зацікавлення у учасників конференції викликав майстер-клас "Технології приготування різноманітних видів суші" проведений студентом третього курсу групи ТОПХ-12 Сопівником Максимом. Майстер-клас проводився для студентів з метою набуття навичок організації надання спеціалізованих послуг у сфері туризму.
За результатами конференції були відзначені студенти, які підготували найкращі доповіді:
1 місце поділили: Гнилянська О., Рєзник М. – студенти ІІІ курсу та Касянчук А., Грик О., Сидорук М. – студенти ІV курсу.
2 місце поділили: Качмар.О., Якимчук Г., Чаплак Н. – студенти ІІІ курсу; Крегель І., Мосюк К. – студенти ІV курсу; Прокопишак Г. – студентка V курсу.
3 місце: поділили: Іванюк К. – студентка І курсу; Груба І., Голощапова Н., Вороніна В. – студенти ІІ курсу; Кізлик М. – студентка ІІІ курсу; Фігель В. – студент V курсу.
Крім того, Сопівник Максим нагороджений грамотою І ступеня за творчий підхід до набуття профільно-професійних компетенцій.
З матеріалами науково-практичної конференції можна ознайомитись на кафедрі оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму.